Rennes le Chateau

Omgeving Bugarach

Het was prachtig weer, eerste kerstdag en omdat de reis zo voorspoedig verliep meteen een gelegenheid om de omgeving van de Bugarach te verkennen.

De Bugarach, een berg die de omgeving domineert. Met zijn kale top in de vorm van een liggend gezicht, spreekt de berg tot de verbeelding van iedereen, die deze streek bezoekt.
Ook in een ver verleden speelde deze berg een belangrijke rol.
Er zijn aanwijzingen dat deze plek al in de prehistorie werd vereerd.

BugarachBugarachDe mysterieuze verhalen rond deze berg zijn talrijk. Zo kan het een kompas ontregelen. De bakker in Rennes les Bains heeft er vreemde wezens gezien. Op foto’s van sommige mensen verschijnen vreemde lichten en orbs…

Maar het meest bekend is de berg toch omdat mensen geloven dat deze berg net zo belangrijk is als Devils Tower (Wyoming) in de film Close Encounters of the Third Kind (Steven Spielberg).
De Bugarach is de berg waar UFO’s zich verborgen hebben en een handvol mensen zullen door de buitenaardse wezens gered worden bij de vernietingen van onze aarde op 21-12-2012.

Men (de media) wil ons dan ook geloven dat de berg is omsingeld door UFO-jagers. Niets is minder waar.
Rennes les Bains kent nog steeds zijn hippies, maar de burgemeester van het dorpje Bugarach heeft de ongewenste bezoekers hard aangepakt. Verboden voor campers, caravans en busjes!

Rennes les BainsRennes les BainsMaar in Rennes les Bains wordt gefluisterd dat leden van de verboden sekte “De Orde van de Zonnetempel” in de omgeving zijn. Leden van deze sekte hebben in 1994 én in 1997 zelfmoord gepleegd  omdat zij geloofden dat zij hierdoor in een hogere dimensie zouden komen. Ik meen me te herinneren dat ook dit iets met geloof in UFO’s te maken had.

Ook mensen van de Rainbow Family zijn in de omgeving. Ondanks hun vreedzame bedoelingen (meditatie, muziek, spiritualiteit), zijn ook deze mensen een last voor de omgeving. Ze kamperen op land van de boeren en vervuilen daarmee de omgeving. Men moet vooral respect opbrengen voor hun levenswijze, maar het feit dat zij met muziek de bewoners van Rennes les Bains uit hun slaap houden is minder relevant.

Kortom, de mensen klagen.
Aan de andere kant is het een bron van inkomsten.
De restaurants en hotels hebben hoge verwachtingen van het eind van 2012.

 

KrachtplekKrachtplekSteencirkelSteencirkelDit alles speelde wellicht door ons hoofd, maar het had geen invloed op onze wandeling. Ook in deze omgeving wemelt het van oude bouwwerken en mysterieuze krachtplaatsen. En… het was prachtig weer. We hebben vandaag geen hippy gezien!


Oud bouwwerkjeOud bouwwerkje

 

  

 

Zoek op deze site

Boekenkast