Home Graancirkels
Onverklaarbaar
Inhoudsopgave
Graancirkels
Een vliegtuigje
Wit poeder
Wichelroede
Geroosterd vliegje
Nieuwe lijnen
UFO's
Alle pagina's

De wondere wereld van graancirkels

In de wondere wereld van graancirkels zijn er twee hardnekkige theorieën.

De eerste theorie, die door de grote meerderheid wordt onderschreven, is dat het mensenwerk is.

Blijkbaar lopen er mensen rond die er een kick van krijgen om - meestal ’s nachts - ingewikkelde, geometrische figuren in het graan uit te zetten.  Hierbij worden ze niet betrapt, ondanks de vele “croppies”, die nachtenlang doorbrengen op heuveltjes in de buurt van graanvelden om ze te betrappen.

De tweede theorie, die door de meeste cropcircle-fanaten wordt onderschreven, is dat de échte cirkels geen mensenwerk is. Over wat het dan wel zou kunnen zijn?

Het is het werk van buitenaardse wezens, van gedachtekracht of het zijn boodschappen van moeder aarde zelf. In de velden vindt men hier bewijzen van in de vorm wat wit poeder, schroeivlekken en geëxplodeerde graankootjes. Er zijn verhalen van lichtbollen en/of flitsen die ’s nachts zijn te zien.

Ik weet niet onder welke groep ik me zou willen scharen. Waarschijnlijk onder de tweede, want de bezoeken aan graancirkels hebben wel iets bij me losgemaakt. In 2011 ben ik namelijk van 29 juli tot 6 augustus in Engeland geweest. Een vakantie die in het teken stond van graancirkels en dan ook onvergetelijk werd! 

Zoek op deze site

Boekenkast