Home Naar Santiago St.J.Pied de Port - Santiago
Inhoudsopgave
Pied de Port - Santiago
Naar Roncesvalles
Puente la Reine
Pamplona
Naar Los Arcos
Naar Najera
Viloria de Rioja
Burgos
Naar Frómista
Naar Sahagun
Léon
Astorga
Villafranca del Bierzo
Sarria
Arzua
Santiago de Compostela
Alle pagina's

Saint Jean Pied de Port

4 juli 2011

Daar zitten we dan. In twee dagen zijn de 1500 kilometer langsgegleden die we in het vorige jaar op de fiets hebben afgelegd. Natuurlijk een heel andere route, maar de afstand blijft hetzelfde. Onze Tomtom liet ons dwars door Parijs rijden; op deze manier ontweken we een file op de normale route. Spannend maar leuk! Eiffeltoren en Sacré Coeur!!!

eerste klas hotel...eerste klas hotel...In Orleans hebben we overnacht in een “premier classe”. Een kamer met een bed en een piepkleine douchecabine. De fietsen namen we mee naar bed met gevolg dat de kamer nog net voldoende ruimte had om ons aan en uit te kleden. Verwonderlijk dat zo een keten zich “eerste klas” noemt.

Na een fietstocht naar Orleans, met op de rug de nieuwe TomTom, die de route aangaf. Zoiets kan je ook instellen. “Na 80 meter rechtsaf gevolgd door een flauwe bocht naar links”. Dat de straat was opengebroken kon-ie ook niet weten.

Prachtige kathedraal. Natuurlijk met Jeanne d’Arc in glas in lood. Maar ook met een verwijzing naar onze pelgrimsroute, want ook van hieruit kun je vertrekken.

Bij het hotel een Chinees gevonden met een heerlijk lopend buffet. We hebben eigenlijk te veel gegeten, maar het was dan ook verrukkelijk!

Vroeg op en nog zo’n dag in de auto. Maar om 16.00 zei Marja: “Dit lijkt Saint Jean Pied de Port wel!” en dat klopte. We dachten dat we nog zo’n 12 kilometer moesten rijden naar het hotel, maar dat lag maar 3 kilometer verderop.  Tomtom maakte wel een fout want we werden de bosjes ingeloodst, maar gelukkig bestaat er ook nog zoiets als gezond verstand met gevolg dat we een paar minuten later bij ons nieuwe onderkomen arriveerden.

Natuurlijk snel op de fiets naar Saint Jean alwaar we de eerste stempel scoorden. Marja’s fiets loopt een beetje aan. Moeten we morgen oplossen. We gaan morgen even een stukje route verkennen… De omgeving is hier adembenemend. We kijken uit op glooiende groene bergen. 

Zoek op deze site

Boekenkast