Home Het Philadelphia Experiment
Onverklaarbaar
Inhoudsopgave
Een vreemd experiment
Onzichtbaarheid
Getuigen
Bewijzen (?)
Alle pagina's

Getuigen

Carl Allan of Carlos AllendeCarl Allan of Carlos AllendeDe belangrijkste getuige is Carlos Miguele Allende, ook wel Carl Allen genoemd.
Zijn verhaal is bizar. Hij werkte op een ander schip dat in de buurt was om het experiment met de USS Eldridge te observeren.
Rond 1955 is een Dr Morris K. Jessup geïnteresseerd in het onverklaarbare. Allende schrijft hem wat hij allemaal heeft meegemaakt, maar dit is zelfs voor Jessup te fantastisch om in zijn boek op te nemen. Hij schrijft een boek over UFO's, waarvan een exemplaar bij de geheime dienst terecht komt.
Dit exemplaar is voorzien van notities in de kantlijnen, waaruit blijkt dat iemand het boek goed heeft bestudeerd. Bovendien getuigen de opmerkingen van een bijzondere kennis over hetgeen Dr Jessup schrijft.
Men besluit aan Dr. Jessup te vragen of hij weet wie het boek van aantekening heeft voorzien. Hij herkent het handschrift van Allende. Dit is aanleiding om de oude brieven nog eens grondig te bestuderen. Helaas is Allende tegen die tijd onvindbaar.
Dr. Jessup pleegt in 1959 onverwacht zelfmoord en uiteraard zijn er mensen die ervan overtuigd zijn dat er sprake is van moord.

Na de dood van Dr. Jessup zou er nog een getuige verschijnen, Al Bielek. Op het moment van dit schrijven is Bielek nog steeds in leven. Hij heeft zijn verhaal meerdere malen verteld, onder andere op Coast to Coast Radio. Ook heeft hij een website over dit onderwerp.
Als men het verhaal van Allende al vreemd vindt, dan is het verhaal van Bielek al helemaal ongeloofwaardig.
Hij vertelt dat hij tijdens het experiment aan boord is en in de tijd heeft gereisd. Zijn eigenlijke naam Edward Cameron. Ik wil nu niet al te diep ingaan op zijn verhaal. Als je er meer van wilt weten kun je op zijn naam googlen. Opmerkelijk is dat Bielek zich pas dingen is gaan herinneren nadat hij een film heeft gezien over het Philadelphia experiment. Overigens is het een intelligente man en net zo min als we durven  in te staan voor zijn integriteit, willen we hem ook niet volledig afdoen als een pathologische leugenaar.

Een paar van zijn statements:
Albert EinsteinAlbert Einstein-    De techniek is van buitenaardse afkomst, maar de generator is uitgevonden door Thomas Henry Moray;
-    Albert Einstein, John von Neumann en Tesla waren betrokken bij het experiment;
-    Het principe achter het experiment is de “Unified field Theory” of wel de unificatietheorie, die alles met alles verenigt. Deze theorie zegt o.a. dat zwaartekracht en magnetische energie met elkaar verbonden zijn. Einstein was hier inderdaad mee bezig, maar zou de theorie nooit hebben kunnen bewijzen (of wellicht is het wel bewezen, maar wordt het nog geheim gehouden omdat via deze theorie allerlei onmogelijke dingen mogelijk worden – zoals wat er gebeurde met de USS Eldridge).
  

Zoek op deze site

Boekenkast