Home Onderzoek in de omgeving Alchemie op de Soulane
Rennes le Chateau
Inhoudsopgave
Cirkels in een rots
Alchemie
De alchemist
Alle pagina's

Cirkels in een rots

In 2009 kwam de duitse website “Gralssuche” met een artikel over Der Schatz von "La Soulane". De vondst van een aantal dolmen en vreemde cirkels in een rots motiveerde ons om op onderzoek uit te gaan. In de winter van 2010 vonden we de betreffende lokatie, inderdaad op de flank van de Soulane.Cirkels in een rotsCirkels in een rots

De kleine cirkel is dieper dan de grote cirkel. De diameter van de kleine cirkel is 75 cm. De grote cirkel heeft een diameter van ongeveer 133 cm. Overigens gebied de eerlijkheid dat we dit nog een keer willen nameten.

Met bovenstaande gegevens kun je interessante relaties leggen.

De omtrek van de grote cirkel is 1,77 x de omtrek van de kleine cirkel.

1,77 cm is de diepte van de grote cirkel op het laagste punt.

De oppervlakte is 3,14 (π) x de oppervlakte van de kleine cirkel.

De inhoud van beide cirkels zouden gelijk zijn, maar eerlijk gezegd is dat moeilijk te bewijzen omdat de grote cirkel aan de ene kant dieper is dan aan de andere kant.

We waren niet de eersten die de plek hervonden. Andere speurders van het forum waren ons voor geweest. Hun maten weken enigszins af van de onze (klein 76 cm en groot 131 cm), vandaar ons voornemen om de maten nogmaals te controleren.

Al gauw leek een Keltische laagoven de meest voor de hand liggende verklaring voor de cirkels. In de omgeving kan men ijzererts aantreffen, dus waarschijnlijk werd de erts gesmolten in een oven die over de kleine cirkel werd gebouwd. Het gesmolten erts zou dan kunnen afvloeien in de grotere cirkel. Dat verklaart dan ook het gat dat de twee cirkels met elkaar verbindt.


Verbinding tussen de cirkelsVerbinding tussen de cirkels

Of het echt een Keltische laagoven is valt overigens nog te bezien. Iets lager troffen we nog een steencirkel aan. Deze staat schuin en is wellicht omgevallen. Hij kan ook van een hoger gelegen gedeelte naar beneden zijn gerold.

Lager gelegen steencirkelLager gelegen steencirkel 

Zoek op deze site

Boekenkast