Home Documenten Klein perkament
Rennes le Château
Inhoudsopgave
Het kleine Perkament
Aren plukken
Codex Bezae
Fouten
Alle pagina's

Het kleine perkament

Saunière zou perkamenten hebben gevonden die hem op het spoor van een schat hebben gezet. Dat is tenminste één versie van het verhaal. Tijdens de restauratiewerkzaamheden vond hij deze perkamenten bij het vernieuwen van het hoofdaltaar.

Volgens Corbu en Captier vond hij een perkament in een houten pilaar, dat op dit moment nog in het bezit is van de familie. Het echtpaar vertelde ons, dat Saunière direct na de vondst van de perkamenten, is begonnen met opgravingen.

Over het aantal perkamenten is geen overeenstemming. Men neemt aan dat het er vier waren.
Naar men zegt waren er twee stambomen, een testament én een perkament met twee bijbelteksten.

Deze laatste perkamenten werden voor het eerst gepubliceerd in het boek van “Gerard de Sede” en zouden geheime boodschappen bevatten.

Eén van deze boodschappen werd direct door Henri Lincoln ontcijferd toen hij het boek van De Sede onder ogen kreeg. Hij ontdekte dat sommige letters van het kleine perkament hoger stonden dan de rest van de tekst. Deze letters vormden de boodschap: “A DAGOBERT II ROI ET A SION EST CE TRESOR ET IL EST LA MORT”.(Van Dagobert II koning en van Sion is de schat en hij is daar dood – of – hij is de dood) 

Zoek op deze site

Boekenkast